Skip to main content

Puding roti tak jadi



Haii. Ada satu cerita, tadi petang aku buat puding roti. Eh tak, mama buat. Kerja aku kacau2 masuk dalam oven tu je.hee. tapi sebab buat puding roti ni memang konfem jadi, korang campak je bahan2 , bakar dan siapppp!

Dalam hati kecil aku terus berkata, nanti siap puding ni nak kena post kat insta nih hikhik motif sgt.

Sekali...

Puding roti hangus. overcooked lahaii akibat buat lambat lepas tu busy bukak puasa mmg tak cek apa dah suhu masa semua.

Niat aku nak post kat ig terus terbantut lepas tengok ghupe dia yg tak seberapa tu.

Kesimpulan: Lumrah manusia kalau apa yg dia buat tu menjadi satu dunia kita nak heboh, kalau tak cepat2 sorok. kan. tapi kalau yg buruk tu dari orang lain? eh cepat pulak nak kabar kan kat orang lain. hm


p/s: puding roti tu sedap okey. don't judge the pudding by its surface.

bye . as salam alayk.


Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.