Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

"Why I Am Going To Keep Wearing Leggings" VS "Why I Chose To No Longer Wear Leggings" - Muslim view

Hari ni saya berniat nak tulis satu entry yang saya kira cukup menarik untuk dikongsi bersama. Baru tadi terbaca satu post yang bertajuk "Why I Chose To No Longer Wear Leggings"-Veronica Partridge , dengar tajuk pun dah best kan? like seriously orang puteh yang suka pakai legging sendiri pun dah tak nak pakai? Kenapa? kenapa? Korang boleh tekan link tu untuk baca. Lepas tu, terbaca pulak satu lagi post ni, ni kira macam reply post kepada yang tadi, tajuknya: Why I Am Going To Keep Wearing Leggings.-Shannon.




Ada percanggahan idea kat situ.



Saya sangat bersyukur kerana dilahirkan sebagai Muslim. Kenapa? sebab kita ada Al-Quran. Dan Allah dah turunkan segala-galanya kepada kita dalam Al-Quran. Kenapa perempuan Islam perlu pakai tudung, tutup dari hujung rambut ke hujung kaki dan hanya muka dan kedua telapak tangan sahaja yang dibenarkan? Semua jawapan ni ada dalam Al-Quran. Kenapa lelaki pula harus menundukkan pandangan?

Iya, memang benar fitrah lelaki tu mereka lebih suka akan…