Skip to main content

Kali ni aku akan cerita serba sedikit mengenai kos yang aku dapat ni. Sains dan Teknologi Makanan di UiTM Shah Alam.
Masa aku mula-mula dapat tau ni, aku terus search google, tapi malangnya tak banyak info pasal ni. Jadi aku harap, dengan adanya blog ni aku dapat share serba sedikit pasal kos ni dengan junior-junior pada masa akan datang.
Jadi, lepas selesai minggu MDS dan pendaftaran, maka bermulalah kehidupan kita sebagai mahasiswa-mahasiswi. Pada mulanya, memang semua pun macam tak tahu nak buat apa, yelah, duduk tempat baru, fakulti kat mana apa semua tak tahu. Tapi takpe, slow2 kita belajar. Kepada yang fakulti dengan kolej jauh, boleh naik bas. Bas ni ada banyak laluan, nak senang Tanya je pak cik tu, bas ni pergi sini sini tak?. Ok , untuk Fakulti Sains Gunaan, fakulti kita terletak dalam Menara SAAS, untuk ke Menara SAAS ni kita kena naik bas yang berhenti di hadapan kolej Seroja. Bagitau pakcik tu nak pergi Seroja. FSG ni besar lah jugak, dia banyak jalan pusing2, first time memang sesat.  Tapi kejap je, dalam dua minggu dah boleh ingat semua tempat. 

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017