Skip to main content

Oh "flawless" oh "susohless"

Tahu tak aku selalu rasa jealous dekat orang lain yang muka flawless tak payah pakai apa-apa pun takpe. Nampak cantik, soft, smooth je kulit muka dia. Suka sangat tengok kan?

Aku pun dah dapat buat mekap nampak natural flawless gituh hahaha i'm so happy.
Tapi, tak buang2 jugak apps cymera. sebab mesti rasa nk edit gambar muka buat konon2 flawless hahaha.


lepas edit 



Lelaki, kalau jumpa perempuan depan2 luar gambar tu muka dah flawless cantik terletak jehh, fuhhh, jangan buang masa lagi. Aku memang tak lah kan. Sebab pada era modenisasi ini, hmmm, zaman maju dan orang macam aku contohnya boleh buat macam2. Sebut je, nak putih? hidung mancung? mata bulat? kulit gebu berseri??? kacang je tuh. Ada skills sikit je, semua jalan. Dalam gambar edit boleh. Realiti pulak, ada duit je, macam-macam produk dah bersusun dekat kedai, tinggal nak tak nak je.

Orang kata, nak tipu laki ni senang je, sebab mereka ni tak berapa pandai.ehhhh. tak pandai bab2 perempuanlah maksudnya. Kita perempuan ada banyak selok-belok, simpang-simpang bagai, lelaki mana ada.........lurus je. Sabun muka dengan badan pun campur. Kita barang mekap pun dah seguni.

Sebenarnya nak cerita betapa kagumnya dengan perempuan yang ada kulit muka licin, putih semua tu. Tu je. Dan apa yang paling penting, macammana kita jaga kulit kita. Ya, anugerah Allah pinjaman buat kita semua. Kita semua special, dengan cara kita tersendiri.

Macam apa yang aku baca dalam fb dari seorang kawan baru-baru ni, "spend on skincare not makeup, soon when you age, you'll know which is the better investment". Well said!

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017