Skip to main content

Pasti boleh! Yakin

La ilaahailla anta subhanaka inni kuntu minadzoolimiin.

Semoga dapat meringankan beban ini...
Semoga dapat menghilangkan segala keresahan di hati...
Semoga mendapat jalan penyelesaian...
Semoga redha dengan apa jua yang berlaku...
Semoga segala-galanya berjalan lancar....
Bertawakkal kepada Allah...
Juga percaya dan yakin bahawa semua ini ketentuan Allah... setiap kesukaran pasti ada kesenangan...
Tuhanmu tidak akan menduga dirimu dengan sesuatu yang tidak kamu mampu tanggungi...
Kembalilah kepada Allah , nescaya kamu berada di jalan yang benar.

Keep strong...

Everyone will keep support you...along with their prayers.

Redha.

The angels are there with you too.

Do not give up.

Allah is always there for you.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.