Skip to main content

Muzium lagiii!

Hai semua. Assalamualaikum dan selamat bercuti sekolah. Kepada yang dah mula sem baru selamat belajar dan maju jaya.

Ehem.
Sejak tiba di kl, lepas selesai "mission" saya, baru lega sikit sikit je lah hati dapat pergi jalan2.  Dah puas jalan2 tengok barang, kena bawak adik aku sorang ni pergi muzium pulak. Ramai yang kata, selalu budak tak minat tempat2 macam tu. Tapi lain pulak zamir ni.

Kitorang semua pun ikut je lah dah last day nak puaskan sikit hati kecil dia. Kakeyin dia yang padahal tak minat tempat macam tu tapi buat2 sporting pergi jugak. Ehh best lah pulak. Best. Tenang je jalan2 dalam tu sejuk lagi banyak ilmu dapat. Sambil pusing2 excited jugak tengok khazanah negara. Zaman zaman dulu punya.

Ini sedikit gambar buat tambah excited.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017