Skip to main content

New Variety Show: SBS "Roommate"

Aku suka saaangat tengok variety show korea....sebut aje,  family outing, we got married, radio star, hello caunselor, banyak lagi dan yang palig femes running man. Ada jugak TVshow yang memang untuk group2 tertentu je, yang macam ni pun best sebab tiba2 boleh minat kat certain group tu, walaupun sebelum ni tak minat langsung. Kpopers, biasalah. Korang yang anti takkan paham, don't bash plehlish T,T. okey.
Kali ni nak perkenal kan variety show yang baru iaitu Roommates!! weeee

Apa akan jadi bila 11 orang selebriti duduk satu rumah??kongsi bilik dan buat semua benda sama2? Karakter semuanya lain-lain ehhh pelik-pelik sebenarnya haaa tu yg membuatkan anda kena tengok variety show ni! 60 kamera dalam satu rumah, ada letak pulak style hidden camera tu yang terus dapat tengok perangai diorang ni yang real. Serius kelakar! baru tengok dua episod dah berguling tak sabar nak tunggu episod lepas ni. Ada Lee Dong Wook yang hensem dengan Park Bom 2NE1 super comel.


“Roommate,” which stars Lee Dong WookShin Sung Woo, Seo Kang Joon, Park Min WooLee So Ra, Hong Soo HyunAfter School’s Nana2NE1’s Park Bom, and EXO‘s Chanyeol,  Song Ga Yeon, and Jo Se Ho.






TEASER

Mana nak download?? ehhmm hehe sorrylah aku pun tak tau sangat bab2 download ni, rasanya kat kshownow, korang cari lah kat mana2, google sana sini nant innsyaAllah jumpa. Aku tengok je yang kakelly siap download. Kakak2 ku suka download, nanti aku tanya balik.

Okay sila duduk depn laptop tengok cerita baru tu ye, bye2 

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

Resepi : Jus Pegaga

Hai everybody!
Semua sihat? Ada rasa macam nak demam ke..lenguh2 atau rasa badan panas? Apa kata cuba resepi jus pegaga yang superb delicious ni.  Pegaga memang terkenal dengan khasiatnya sejak dari dulu lagi. Paling famous untuk menyejukkan badan, awet muda, mengurangkan darah tinggi dan banyak lagi. Pegaga ni makan saja pun dah sedap, ni try buat jus pulak.
Resepi:
- Seikat pegaga (lebih kurang secekak..beli kat pasar tadi seringgit)
- 2 biji epal hijau #tips agar tak rasa muak dan tambah kesedapan#
- 2 sudu besar susu pekat (ikut rasa sendiri tapi seelok-eloknya sikit je)
- Beberapa ketul ais
- Secawan air sejuk Cara-cara: Masukkan dalam mixer. Blend dan blend dan blend lagi sampai betul2 hancur dan halusss.
SIAP! Sedap diminum sejuk2... Mmmmmmmm.
_
_
_
_ _ Kalau nak dapat khasiat lebih lagi, pegaga ni buat ulam makan dengan budu...memang perghh. Hihi Pegaga ni memang sedap sebab ada rasa manis asli dia. Yang bestnya, lepas minum akan rasa badan sejuk je.