Skip to main content

Masa Hadapan Kini ditangan Siapa?

Hai Assalamualaikum :)) kawan-kawan kesayangan. Saya rindu palam. Sangat.

Tapi hidup mesti diteruskan (haha ayat).

Hari tu nak isi upu. Mulanya dah rasa malas nak ambik yang susah atau complicated sangat. Kadang2 fikir kalau dapat yang simple2 pun dah okay. Tapi bila fikir balik..sampai bila nak benda senang? Memang tak ada benda yang senang..setiap perkara pasti ada halangan kan. Kalau saya pulak, saya lebih sukakan cabaran, mungkin orang lain fikir kita tak mampu tapi at least kalau dapat buktikan pada diri sendiri pun bagi saya dah cukup. Kan best dapat pergi ke tahap yang kita sendiri pun tak tahu kita sebenarnya boleh...atau sedar yang kita buat tu salah sebab kita memang tak mampu...dan belajar dari kesilapan.

Sebenarnya masa tulis ni saya dekat klinik gigi. Mama ada appointment dengan dr gigi. Daripada dr ke staff dia semua friendly sangat. Diorang nampak sangat happy. Lagi2 dr tu..tiaptiap hari mengadap gigi orang pun boleh happy lagi? Haha aku tak paham. Tapi yelah.. kalau dah minat. Sebenarnya minat tak minat pun kena wajib buat jugak dah jadi bidang pakar dia pun.

Sampai sini. Harap semua yang kita impikan dalam hidup ni tercapai. Paling tak pun bersyukur dengan apa yang ada dan...terima je apa keputusan upu tu. Rezeki kita Allah dah tetapkan.

InnsyaAllah semua baik-baik belaka.

Awwww thank you baca! Post ni takde isi pun sebenarnya. Muah*

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017