Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Asasi Sains Puncak Alam #Palamconfessions (2013-2014)

Hai Assalamualaikum.

Hari ni dah masuk empat minggu kita bercuti. yeayyy. Jom senyum lebar-lebar. Motif senyum lebar adalah bukti pipi yang semakin hari semakin naik. ehhh pipi je? pipi je ke? arhhh part lain tak perlu tau.emo tetiba.k.


Apa boleh buat, be happy jelah; D
Umum ramai yang dah tahu lagi dua minggu result kita budak-budak uitm dah nak keluar. Apolagi. Dah berderau darah, berdegup bergetar kencang dah jantung nih. I feel you. We all feel the same act. TT tsk. Tapi sebelum tu, jom kita buat throwback sikit sepanjang berada di UiTM Puncak Alam (Asasi Sains). 
Haaa ï'm sure you guys have a lot of things to share but too lazy to write right,? takpelah since saya rajin tulis ni, korang sorang bagi satu komen pun dah cukup, kita saling berkongsi dan bertukar cerita, lebih mengeratkan ukhuwah ggiteww. * Wink
 Jom kita mula tak sabar doh nih! 


1) Minggu Destini Siswa (MDS)


MDS ni adalah minggu orientasi yang mana bila kita mula-mula masuk tu memang wajib kena lalui. Seminggu. Da…

Batang Ai Longhouse Resort #throwback

Let's throwback!
Ni hujung tahun lepas, kitorang sekeluarga pergi ke Batang Ai, Sarawak. View kat sana sangat cantik, dengan tasiknya, hutan simpan, dan yang paling famous kat sini Batang Ai National Park.


Untuk pengetahuan semua, Tasik Hidro Batang Ai ni terletak kira-kira 275km drive dari Kuching dan masanya lebih kurang 5 jam. 



Ni tempat menunggu bot.

Nasib baiklah ada tempat tunggu bot yang super lawa ni. Sambil2 posing kat sini dapat jugak hilang sikit rasa boring tu. 



Ok, boat dah sampai! Jom gerak ke jeti dan terus ke Longhouse Resort.

Perjalanan dalam boat ni pulak makan masa lebih kurang sejam jugak. Alhamdulillah , masa  kitorang pergi tu cuaca cantik, kedalaman air pun ok je. Kalau tak, penumpang kena tolak boat ni dulu tu kalau air macam agak surut atau cetek. 

Sampai je dekat jeti Longhouse Resort tu, apalagi , tak sabar dah semua turun dan bersedia nak menjelajah dengan kamera masing2 =D


First Video Makeup Tutorial

Ohhhh Ohhhh Hai peeps ^^

GOOD NEWS!

Saya dah start buat video dan baru tahu buat video ni seronokkkk rupenyaaaa. hahaha. Lepas siap memang rasa nak gelak tengok diri sendiri.

Apalagi, jom tengok lepastu gelak sama2. wuihhsh tak baik, penat tau edit video nih dekat satu hari. Walapun bagi anda yang pro kat luar sana video nih ibarat melepaskan batok di tangga atau sekadar picesan. Tapi bagiku besar maknanya kahkah.

ok stop it. >,<

BTW, Ini first try makeup tutorial. Jadi kalau ada salah silap buat anda rasa tak senang, sorry sangat2.

Saya juga akan buat banyakkk lagi video macam ni. hewhew ini baru permulaan. tak sabar nak buat lagi. InnsyaAllah. Doakan saya rajin selalu. Amiin


Jadi Positif! untuk Diri dan Oranggg Lain

Hi semua: D manusia ni ada macam2 ragam. Termasuk saya sendiri. Dan yang paling jelas, kita boleh dibahagikan kepada dua jenis. Yang positif dan negatif. Orang yang positif akan sentiasa optimistik terhadap diri sendiri dan juga orang lain. Manakala yang negatif pula akan sentiasa mencari kesalahan diri sendiri dan orang di sekelilingnya.
Jadi, mestilah kita nak jadi orang yang ada ciri2 no 1 tu kan. Bila kita optimis terhadap sesuatu benda atau perkara, bukan je kita yang boleh impaknya malah orang di sekeliling kita jugak. Kalau kita tengok contoh situasi ni .. ; Rumah dimasuki pencuri. Encik Z: "Rumah aku ada orang pecah masuk semalam. Habis semua barang emas bini aku dikebasnya.: (" Jawapan Encik N: "astaghfirullah. Kesian kau. Haa kau tak bayar zakat lagi lah tu. Kan dah kena . "


Ok sama situasi. Jawapan Encik P: "astaghfirullah. Tak apa Z. sabar banyak2. Ada hikmah tu. Mana tau lepas ni bisnes kau lagi maju. Allah nak bagi rezeki lain banyak lagi, innsya…

Masa Hadapan Kini ditangan Siapa?

Hai Assalamualaikum :)) kawan-kawan kesayangan. Saya rindu palam. Sangat. Tapi hidup mesti diteruskan (haha ayat).Hari tu nak isi upu. Mulanya dah rasa malas nak ambik yang susah atau complicated sangat. Kadang2 fikir kalau dapat yang simple2 pun dah okay. Tapi bila fikir balik..sampai bila nak benda senang? Memang tak ada benda yang senang..setiap perkara pasti ada halangan kan. Kalau saya pulak, saya lebih sukakan cabaran, mungkin orang lain fikir kita tak mampu tapi at least kalau dapat buktikan pada diri sendiri pun bagi saya dah cukup. Kan best dapat pergi ke tahap yang kita sendiri pun tak tahu kita sebenarnya boleh...atau sedar yang kita buat tu salah sebab kita memang tak mampu...dan belajar dari kesilapan.Sebenarnya masa tulis ni saya dekat klinik gigi. Mama ada appointment dengan dr gigi. Daripada dr ke staff dia semua friendly sangat. Diorang nampak sangat happy. Lagi2 dr tu..tiaptiap hari mengadap gigi orang pun boleh happy lagi? Haha aku tak paham. Tapi yelah.. kalau dah …