Skip to main content

Eat Good Food

Setiap hari mama masak macam-macam. Mostly sebab kami adik beradik (abah sekali) mintak nak makan macam-macam. Mama masak sedap sangattt. Tak kira lauk ke kuih ke,kek, biskut, pai. Fuhhh serba boleh oghe royak. hehe

Bila dah makan memang ehem ehem naik lah. T.T tapi takpa. Yang sesi buang lemak tu kito cerita hari lain.

Kali ni nak share apa yang kami masak,bake and cook. hee


1) Shepherd's Pie

2) Karipap (inti ubi keledek/stello)

3) Cekmek

4) Kurma daging.

dan banyak lagi. Gambar dengan resepi akan menyusul. (kalau rajin) InnsyaAllah. hehe

p/s: ada resepi untuk rambut sihat jugak,nanti ore share ok. =)


Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017