Skip to main content

DIY Face Mask All Natural

Jom cuba resepi baru ni =)

1 sudu bsr minyak zaitun
1 sudu bsr madu
1 sudu bsr lemon/cuka epal
1/2 s.b gula/gula perang

Campurkan semua bahan ni, dan boleh sapu ke seluruh muka.

Gosok dengan lembut.
Urut muka dengan cara arah ke atas ok,jangan tolak kulit muka ke bawah, tapi ke atas.

Yang lebih tu boleh disapu di bahagian badan yang lain, contohnya siku,lutut,kaki dan tangan.

Mask ni ada banyak khasiatnya lebih-lebih lagi semua bahan yang digunakan adalah natural. Jadi kulit anda akan dapat 'glow' yang natural. Tak perlu ragu-ragu juga sebab tidak akan ada kesan sampingan.



Gula akan membantu untuk mengeluarkan sel-sel mati dari kulit muka anda.
Fungsi lemon pula untuk mengecutkan jerawat dan memberi kesegaran pada wajah, manakala madu dan minyak zaitun dapat mengekalkan dan mengawal kelembapan kulit muka anda.


Selamat mencuba!

Comments

Popular posts from this blog

Resepi: Kek marble butter mudah (cawan)

Hello :)Selamat Hari Bapa kepada abah tersayang. Terima kasih Abah. Terlalu banyak jasa abah dengan mama yang tak mampu eyin balas sampai bila2.Dua hari sebelum hari bapa dah bertungkus-lumus siapkan video special untuk abah. Hihi. Sweet sangat, siap lagu background letak lagu Broery Marantika lagi. Seterusnya, kita buat kek pulak. Ihiks . Kek butter. Alhamdulillah menjadi dengan cantik dan gebu sangat. Mari sini nak share resepi.Resepi ni mama yang cari, ambik dari satu blog ni..tapi dah terlupa yang mana ihii. Nanti saya buka history cari tag nama tuan punya balik.


atas tu resepi versi ori.
Version saya senang sikit, sukatan sama tapi saya dah tukar guna cawan. Kalau rajin nak timbang boleh, bagus2, kalau rasa malas dan yakin dengan saya punya, ikut je yg ni senang.

BAHAN2: Sebuku mentega...(buttercup/butterlite/farmcow...mana2 )
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan gula kastor
4 biji telur (kalau telur gred C boleh lebihkan sebijik)
1/2 cawan susu segar (saya bancuh susu tepung sendiri)
sedi…

Puding Roti Santan

Resepi puding roti kalini kami buat pakai santan!

Resepi:
Santan pekat
Air
Gula
Telur
Roti

Carik roti, blend semua bahan dan tuang dalam bekas berisi roti. Kukus/Bakar. Siap dengan sempurna.

Nanti saya bagi resepi full sebab ni update cepat2 pakai fon tak nak bagi lupa je dulu.

KOREA , RAYA AIDILFITRI 2017